» Duurzame producten

Drain Products BV
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 4481199
E: info@drainproducts.nl
W: www.drainproducts.nl

Drain products > Duurzaam Waterbeheer > Duurzame producten

Duurzame producten

Drain Products doet continu aan productontwikkeling. Met een scherpe focus op duurzaamheid en waterkwaliteit ontwikkelde Drain Products onderstaande producten. Vrijwel al deze producten zijn wereldwijd gepatenteerd, wat aangeeft hoe unieke en innovatief onze producten zijn. Ze zijn van kwalitatief hoogwaardige doch recyclebare materialen, bedoeld om lang mee te gaan en goed voor het milieu.

Permavoid® systeem
Het hart van ons (totaal)systeem vormt de Permavoid unit. Dit is een lichtgewicht funderingsvervanger met zeer hoge druksterkte en > 92% holle ruimte. Permavoid units zorgen voor watertransport en/of -opslag. Het systeem wordt zonder veel gronddekking toegepast wat het mogelijk maakt om het regenwater direct bij de bron op te vangen en te behandelen. Rondom het Permavoid systeem is een uitgebreide range van ’treatment producten’ ontwikkeld:

Permachannel®
Een lijngoot met ingebouwde olie-afscheider. Permachannel remt het water, zorgt dat het vuil bezinkt en laat het water via een waterslot zijn weg vervolgen naar een infiltratiesysteem. Het ontwerp met grote buffercapaciteit is erop gericht dat er, juist bij calamiteiten, géén olie in het af te voeren hemelwater terecht komt.

Permafoam
Het bekende oasis-foam dat zijn eigen volume aan water kan vasthouden, maar dan in combinatie met een Permavoid unit waardoor de foam zeer zwaar belastbaar is. Zelfs onder zeer zware druk houdt Permafoam bijna 90% water vast. Permafoam maakt het mogelijk om wateropslagen bij stadsbomen of stadsgroen direct in de parkeerstrook te plaatsen.

Permafilter® Biomat
De Permafilter® Biomat is een Permavoid® unit, voorzien van een hangplek voor bacteriën: de Biomat. Deze biomat is een zelfreinigende olie-skimmer. In de unit drijft hij op de scheidslijn van water en zuurstof om een optimale olie-afvang en reinigende bacteriewerking te garanderen. De Biomat is toepasbaar bij alle berging- en infiltratiesystemen maar uiteraard zeer geschikt voor parkeerdaken.

Permafilter® geotextiel
Dit is een 300 grams geotextiel dat olieresten afvangt en verwerkt. Het breekt olieresten op natuurlijke wijze af, is non-absorbent en zelfreinigend en maakt het mogelijk om onderhoudsvrije systemen te bouwen. Wat wij noemen: een intelligent geotextiel. Vanzelfsprekend is het Permafilter® volledig getest, zowel in het laboratorium als in de praktijk. Het wordt geleverd onder CE certificaat.

Permatex Wicking geotextiel
De speciaal voor dit geotextiel ontwikkelde vezels hebben een hoge capillaire werking. Dit zorgt voor een goede verdeling van het water naar de omliggende grond. Permatex Wicking textiel is een 200 grams geotextiel dat wordt toegepast om water vast te houden dan wel te transporteren.

Permatex 300 HD geotextiel
Een zeer sterk, slijtvast 300 grams geotextiel voor waterdrainage. In combinatie met overige producten en systemen kent dit textiel zeer veel toepassingen.

Permatex Waterproof
Een waterdicht, beschermend geotextiel dat net als de Permatex 300 HD zeer sterk en slijtvast is en veel toepassingen kent.

Cordrain drainagematten
De Cordrain drainagemat is opgebouwd uit een HDPE kern en éénzijdig voorzien van een geotextiel filter. De drainagematten zijn verkrijgbaar in verschillende noppenhoogtes en druksterktes; ook voor situaties met een extreem hoge verkeersbelasting hebben wij geschikte cordrain drainagematten. De Cordrain (Isocor) drainagematten zijn kwalitatief hoogwaardig en voorzien van CE-certificatie.

Stabidrain (stripdrain)
De Stabidrain is een dunne, platte, volledig met geotextiel omwikkelde drainagestrip. Het is een variant op de bekende Cordrain (Isocor) drainagemat die aan één zijde over een geotextiel filter beschikt. Door zijn geringe inbouwhoogte is de stabidrain handig voor bijvoorbeeld trambanen.

Flowblock®
Een zeer solide, duurzame en recyclebare kunststof grastegel van 75 mm hoog die als halfverharding wordt toegepast. De drainagekanalen aan de onderzijde zorgen voor een uitstekende waterhuishouding en geven geen verstoring van de natuurlijke wortelgroei van het gras.

Slimblock®
Net als Flowblock is Slimblock een sterke, duurzame en recyclebare kunststof grastegel welke zorgt voor een goede leefomgeving voor gras maar is ook zeer geschikt voor toepassingen met grind.

Deze producten passen wij vaak toe in combinatie met producten van samenwerkpartners die producten leveren op het gebied van stadsbomen, daken, waterpasserende bestrating en (paarden)sport. Dit maakt het mogelijk om duurzaam waterbeheer werkelijk gestalte te geven: steden waar het water ‘natuurlijk’, efficiënt en zonder verspilling verloopt.