» Flowblock

Drain Products BV
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 4481199
E: info@drainproducts.nl
W: www.drainproducts.nl

Flowblock

U zoekt een goede duurzame oplossing voor halfverharding? Drain Products ontwikkelde de Flowblock kunststof grastegel als alternatief voor de traditionele vormen van verharding. De specifieke eigenschappen van Flowblock zijn gebaseerd op eisen uit de markt:

1) Berijdbaar voor zowel personen- als vrachtverkeer
2) GEEN verstoring van de natuurlijke grasgroei en waterhuishouding
3) GEEN verstoring van de natuurlijke uitstraling
4) Zonder kantopsluiting toepasbaar
5) Goede drukverdeling naar de fundering
6) Snel en eenvoudig te verwerken
7) Recyclebaar en duurzaam

Het open oppervlak van het Flowblock bedraagt ca. 90%. In overleg met grasspecialisten is gekozen voor een tegelhoogte van 75 mm om een goede, natuurlijke grasgroei te verkrijgen. De vele drainagekanalen aan de onderzijde zorgen voor een uitstekende waterhuishouding en geven geen verstoring van de natuurlijke wortelgroei van het gras.

De onderzijde van het Flowblock is voorzien van grote dragende voeten die de – vaak hoge – belasting doorgeven aan de fundering. De kenmerkende pen/gat verbinding, in combinatie met de borgwiggen, zorgen voor een solide verbinding van de Flowblocks onderling. Hierdoor ontstaat er één dragend geheel en kan men zelfs zonder kantopsluiting werken. De samenstelling van de kunststof zorgt ervoor dat de tegel bij zowel hoge als lage temperaturen goed functioneert en in staat is zowel passieve als actieve krachten te kunnen verwerken.

 

https://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Flowblock-011.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Flowblock-021.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Flowblock-031.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Flowblock-041.jpg