» Groendaken en daktuinen

Drain Products BV
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 4481199
E: info@drainproducts.nl
W: www.drainproducts.nl

Drain products > Groendaken en daktuinen

Groendaken

Drain Products levert producten voor het beschermen, draineren en irrigeren van groendaken en daktuinen. Als het gaat om de bescherming van de dakbedekking dan biedt Drain Products meerdere soorten geotextiel die hiervoor geschikt zijn. Voor waterafvoer en drainage leveren wij de Cordrain (Isocor) drainagematten. Gaat het om een groot wateraanbod dan adviseren wij de Cordrain drainagematten in combinatie met ons Permavoid® systeem, met als voordeel een zeer hoge druksterkte. Het zelfde Permavoid systeem biedt de mogelijkheid om het groendak (of de daktuin) vochtig te houden zonder al te veel onderhoud. Het gaat dan om een zogeheten Permafoam unit die zich bij elke regenbui met water vult en dat weer afgeeft zodra de omgeving hierom vraagt. Ook het Permatex Wicking geotextiel met capillaire werking zorgt voor waterafgave zodra de omgeving hierom vraagt.

Bij afschot is het niet eenvoudig om de grond op zijn plek te houden. In het geval van daktuinen wil men deze vaak beloopbaar maken en uitvoeren met gras en/of grind. Prima producten hiervoor zijn de Flowblock en Slimblock kunststof grastegels. Deze halfverharding beschikt over een goede drukspreiding naar de dakbedekking (voorkomt beschadigingen) en horizontale drainage in het systeem (voorkomt water-ophoping).

Waarom een groendak? Een groendak heeft meerdere voordelen. Naast de bekende eigenschappen zoals het afvangen van fijnstof en het opvangen en vasthouden van regenwater helpen groendaken mee aan het stoppen van het ‘hitte-eiland’-effect. Behalve voor de koeling van een gebouw zorgt een groendak voor meer bio-diversiteit. Daarnaast heeft een groendak een esthetisch effect, wat van belang is voor de stad en haar bewoners. Mede daarom zijn groendaken in opkomst en zijn ook de technieken voor de aanleg ervan de laatste jaren sterk verbeterd.

https://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Groendak-01.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Groendak-02.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Groendak-03.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Groendak-04.jpg