» Trambanen

Drain Products BV
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 4481199
E: info@drainproducts.nl
W: www.drainproducts.nl

Drain products > Trambanen

Trambanen

In veel steden maken trambanen een groot deel uit van het straatbeeld. Steeds vaker gaat de voorkeur uit naar groene trambanen. Echter, meestal zijn trambanen dat niet en is ook de ondergrondse situatie verre van ‘natuurlijk’. Doorgaans bevindt de opbouw zich op een gestorte betonplaat. Voor de waterafvoer kiest men traditioneel voor een PVC buis Ø 315 mm gevuld met grind die men om de 25 à 50 m¹ in de betonplaat plaatst, die water direct afvoert naar de ondergrond.

In de praktijk blijkt de traditionele methode vaak niet toereikend. In samenwerking met verschillende trammaatschappijen ontwikkelde Drain Products daarom een aantal producten waarmee zij een oplossing biedt aan de trambaanproblematiek. Zoals de Stabidrain stripdrain, de Permavoid zakput en de kunststof grastegels Flowblock en Slimblock. Al deze producten zijn sterk gericht op een groen aanzicht en duurzaam waterbeheer: efficiënt en kwaliteitsgericht (her)gebruik van water.

https://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Trambanen-01.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Trambanen-02.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Trambanen-03.jpg