» Flowblock

Drain Products BV
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 4481199
E: info@drainproducts.nl
W: www.drainproducts.nl

Flowblock

Als halfverharding is Flowblock voor wegen en bermen met zwaar verkeer of een hoge verkeersintensiteit ook de ideale keuze.

Flowblock bestaat uit 100% recycled PE-materiaal en is van Nederlands fabrikaat. De tegels zijn voorzien van een pen/gat-verbinding inclusief borgwig. Dit garandeert een zeer solide verbinding; met een klikverbinding is deze garantie niet te geven. De grote dragende voeten aan de onderzijde zorgen voor een goede drukverdeling. Hierdoor ontstaat één dragend geheel en kan men zelfs zonder kantopsluiting werken. De aanwezige drainagepoorten zorgen voor een goede waterhuishouding.

Het open oppervlak van Flowblock bedraagt ca. 90%. In overleg met grasspecialisten is gekozen voor een tegelhoogte van 75 mm om een goede, natuurlijke grasgroei te verkrijgen. De vele drainagekanalen aan de onderzijde zorgen voor een uitstekende waterhuishouding en geven geen verstoring van de natuurlijke wortelgroei van het gras. De Flowblock tegel is dus met name geschikt voor gras.

Bij het verwerken van Flowblock heeft het de voorkeur om de producten zo dicht mogelijk op de fundering te stellen. Een vlijlaag van 30 tot 50 mm drainerend zand of split is ideaal. In combinatie met aarde en gras dient men ervoor te zorgen dat de leeflaag met gras zich net onder de rand van de tegel bevindt. Bij toepassingen met grind adviseren wij altijd een scheidingsdoek. Het betreft hier een open verharding dus zorg er altijd voor, dat het water aan de onderzijde van het systeem wegkan.

https://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Flowblock-014.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Flowblock-024.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Flowblock-034.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Flowblock-044.jpg