» Slimblock

Drain Products BV
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 4481199
E: info@drainproducts.nl
W: www.drainproducts.nl

Slimblock

Slimblock bestaat uit 100% recycled PE-materiaal en is van Nederlands fabrikaat. De tegels zijn voorzien van een pen/gat-verbinding inclusief borgwig. Dit garandeert een zeer solide verbinding; met een klikverbinding is deze garantie niet te geven. De grote dragende voeten aan de onderzijde zorgen voor een goede drukverdeling. Hierdoor ontstaat één dragend geheel en kan men zelfs zonder kantopsluiting werken. De aanwezige drainagepoorten zorgen voor een goede waterhuishouding.

Het open oppervlak van het Slimblock bedraagt ca. 90%. In overleg met grasspecialisten is gekozen voor een tegelhoogte van 50 mm. Naast gras is Slimblock vooral geschikt voor toepassingen met split of grind. De vele drainagekanalen aan de onderzijde zorgen voor een uitstekende waterhuishouding en geven geen verstoring van de natuurlijke wortelgroei van het gras.

Bij het verwerken van Slimblock heeft het de voorkeur om de producten zo dicht mogelijk op de fundering te stellen. Een vlijlaag van 30 tot 50 mm drainerend zand of split is ideaal. In combinatie met aarde en gras dient men ervoor te zorgen dat de leeflaag met gras zich net onder de rand van de tegel bevindt. Bij toepassingen met grind adviseren wij altijd een scheidingsdoek. Het betreft hier een open verharding dus zorg er altijd voor, dat het water aan de onderzijde van het systeem wegkan.

https://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Slimblock-013.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Slimblock-023.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Slimblock-033.jpghttps://drainproducts.nl/wp-content/uploads/2011/08/Slimblock-042.jpg